Blogspot LinkedIn Facebook Twitter Hyves

Iyengar Yoga Lessen Contact English
Yogastudio Charles Hond


Lessen Beginners Algemeen Gevorderden Vrouwen Zwangerschap Kinderen 50+ rug_nek_hoofdpijn Rsi Rooster Company Health
Yoga voor zwangere vrouwen

De lessen 'yoga voor zwangere vrouwen' die gegeven worden in de Yogastudio dragen bij aan een gezonde zwangerschap, zodat je de bevalling ontspannen en met vertrouwen tegemoet kunt zien. Yoga is ook een beproefde remedie tegen rugklachten, vermoeidheid, misselijkheid en bekkeninstabiliteit.

"Mijn zwangerschap is een unieke gebeurtenis, en de bevalling wil ik helemaal op mijn eigen manier ervaren. Ik vind het belangrijk om me goed voor te bereiden."

Iyengar Yoga voor zwangere vrouwen: revitaliseren
Je kunt de lessen volgen vanaf het begin van de zwangerschap tot drie maanden na de bevalling. Je leert yogahoudingen die je buik ontzien en je 'ruimte' geven. We werken aan het verstevigen en verlengen van been-, bil- en rugspieren. Verder leer je oefeningen om verkrampingen los te laten, wat van pas zal komen tijdens de bevalling; je leert omgaan met pijn, met weeŽn en met wisselende stemmingen. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Uit revitaliserende lichaamshoudingen put je nieuwe energie. Dat helpt tegen vermoeidheid waar veel vrouwen mee kampen tijdens de zwangerschap. Zo bereid je je voor op een bewuste en actieve bevalling.

"Dat die zwangerschap zo'n invloed op me heeft! Het ene moment voel ik me fit en opgewekt, dan weer loop ik te huilen om niets en voel ik me moe. Wat ik prettig vind van Iyengar Yoga, is dat ik op een fysieke manier vertrouwd raak met mijn zwangerschap. Ik heb geleerd me beter te ontspannen, ik kijk nu uit naar de bevalling; ik vertrouw er nu op dat ik de weeŽn kan opvangen."

Naast de yogalessen zijn er ook er regelmatig bijeenkomsten waarbij de partner aanwezig kan zijn. Er worden dan onderwerpen behandeld die een raakvlak hebben met yoga. Zoals o.m. hoe je partner je kunt bijstaan tijdens de zwangerschap en hoe hij je kan helpen met het opvangen van de weeŽn.

Wanneer beginnen?
In de yogastudio werken we met het principe van doorlopende lessen. Je kunt dus op elk moment van het jaar beginnen. Voor zwangere vrouwen geldt: hoe eerder je begint, hoe meer profijt je van de oefeningen zult hebben. Wil je een keer meedoen, bel dan even voor het volgen van een introductieles. De lessen worden op de maandagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur gegeven.

"De energieke aanpak tijdens de lessen bevalt mij erg goed. Je voelt je kracht en dat vergroot mijn zelfvertrouwen. Ook de zorgvuldigheid en precisie waarop de oefeningen worden gedaan voelt erg goed aan."

Na je bevalling kun je na ongeveer 4 weken de lessen weer en de speciale 'Postnataal / revitaliserende lessen' volgen.

U vindt de folder over Yoga voor zwangere vrouwen in onze sectie Downloads.