Ilonka Lei

In 2000 begon ik met Iyengar yoga. Eigenlijk wist ik helemaal niet wat ik kon verwachten toen ik voor het eerst de yogastudio binnenliep waar Charles Hond les gaf. Maar ik was meteen verkocht. De combinatie van fysieke inspanning en ontspanning, het werken aan stabiliteit, balans en flexibiliteit en natuurlijk de mentale impact die dat allemaal op je heeft. Na 10 jaar les gevolgd te hebben wilde ik eigenlijk ook aan de andere kant van de klas staan. In 2011 startte ik daarom met de lerarenopleiding bij het Iyengar Yoga Institute in Amsterdam, waar ik van Delilah King en Rembert Petrus les heb gehad. De laatste 2 jaar van de opleiding heb ik gevolgd bij Berber Schönholzer. In 2016 heb ik mijn eerste certificaat behaald.

Ik volg nog steeds lessen in de Yogastudio, o.a. bij Donald Streeter, maar ik ga ook met plezier naar alle andere docenten. Daarnaast volg ik regelmatig workshops, o.a. van docenten die ook in Poona (India) les hebben gehad bij de Iyengar's, zoals Birjoo Mehta en Raja Uma Datta.

Ik werk verder als teamleider bij de gemeente Rotterdam en ben ik vaak in het gebouw ”De Rotterdam”.  Eigenlijk zou ik het liefst het geven van yogalessen willen combineren met een leven als fysiotherapeut. Wie weet is dit wat voor mij in de toekomst?

"The body is your temple. Keep it pure and clean for the soul to reside in" (B.K.S. Iyengar).

Wil jij graag een les bij Ilonka volgen? Check dan het rooster.

 


Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal
5
Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal