Franziska Wien

In september 2006 volgde ik voor het eerst les bij Charles Hond in de yogastudio. Ik was op zoek naar een uitdagende oefentechniek om mijn lichaam soepel en krachtig te houden en mijn geest tot rust te laten komen. Daar had ik als moeder van toen nog twee kleine jongens, met een drukke baan bij een architectenbureau, veel behoefte aan. Maar meer nog dan naar een bepaalde techniek, was ik op zoek naar een goede leraar.
Charles was mij aanbevolen en hij bleek precies te zijn waarop ik had gehoopt. Een inspirerende leraar met een uitdagende en tegelijkertijd rustgevende techniek: Iyengar Yoga. Het was meteen raak! Al na korte tijd werd mij duidelijk dat ik mijn oefenpraktijk wilde verdiepen. Charles steunde mijn besluit om de Iyengar Yoga lerarenopleiding in Amsterdam te gaan volgen, waar hij samen met Clé Souren en Delilah King de lessen verzorgde.

Zijn plotseling overlijden was een grote schok. Ik was ineens mijn leraar kwijt. Wel was ik er meer dan ooit van overtuigd, dat ik de veeleisende opleiding door moest zetten - tot ik in juni 2013 mijn diploma in handen had.

Nu volg ik zelf regelmatig de lessen en workshops van senior leraren zoals Barbara Queirolo, Manouso Manos en Patricia Walden, en verblijf ik regelmatig een hele maand in Poona (India), om bij de familie Iyengar zelf te studeren. In november 2017 hoop ik voor mijn derde Iyengar Yoga diploma (Intermediate Junior I) te slagen.

Sinds september 2014, precies 8 jaar na mijn eerste yogales, mocht ik zelf aan de slag in het studio Charles Hond. Mijn liefde en passie voor yoga doorgeven aan geïnteresseerde mensen is voor mij het mooiste wat er is. Ik ben blij en trots dat ik als leraar in yogastudio Charles Hond, zijn werk kan voortzetten.

Wil jij graag een les bij Franziska volgen? Check dan het rooster.


Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal
5
Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal