Blogspot LinkedIn Facebook Twitter Hyves

Iyengar Yoga Lessen Contact
Yogastudio Charles Hond


B. K. S. Iyengar Yogameester B.K.S. Iyengar

B.K.S. Iyengar (14 december 1918 - 20 augustus 2014) heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van yoga. Hij heeft de klassieke yogahoudingen ontdaan van de Indiase mystiek door ze diepgaand uit te werken en te systematiseren. Door zijn werk is yoga toegankelijk geworden voor miljoenen beoefenaars over de gehele wereld. Mede daardoor heeft Iyengar tientallen titels en prestigieuze onderscheidingen ontvangen van zowel Indiase, Amerikaanse als westerse educatieve instellingen.

Iyengar is in 2004 door magazine The Times uitgeroepen tot één van de 100 invloedrijkste personen van de twintigste eeuw. Bovendien is zijn ontwikkelde yogastijl zo bekend dat IYENGAR YOGA een begrip werd en opgenomen is in de Oxford Dictionary of English.

Zijn boek Light on Yoga (Nederlandse vertaling; Yoga Dipika, Karnak) is in meer dan 20 talen vertaald en is het meest complete yoga boek dat ooit verschenen is. Verder schreef Iyengar o.a. "Light on Pranayama", "Light on the Yoga Sutras of Patanjali" en "Light on Life".

In de Yogastudio wordt een groot aantal verschillende soorten IYENGAR YOGA lessen gegeven.
Wat er precies gebeurt, kun je het beste ervaren door een les mee te maken.

Kijk voor meer informatie ook in onze sectie Downloads.