Yoga bij blessures en klachten

Veel vormen van lichaamsbeweging zijn gericht op de ontwikkeling van de spieren en gaan niet verder dan dat. Yoga is een veelomvattend systeem van oefeningen die niet alleen de spieren strekken en versterken, maar ook de gezondheid van het hele lichaam bevorderen en daarmee klachten verminderen. 

Yoga bij rug-, nek- en hoofdpijnklachten

Wist je dat yoga de perfecte manier is om van je rug-, nek- en/of hoofdpijnklachten af te komen? Het doen van de juiste yoga oefeningen kan je hierbij helpen. Yoga is een hulpmiddel om je lichaam soepeler te maken en je gedachten tot rust te brengen.

Spit, ischias en hernia kunnen bij Yogastudio Charles Hond met succes worden behandeld. Ook leerlingen met hoofdpijn, migraine en stress gerelateerde klachten hebben veel baat bij de lessen.

Yoga bij RSI: preventie en behandeling

RSI is voor therapeuten en medici vaak lastig te behandelen en een eenduidige behandelmethode is er dan ook niet. Yoga kan uitkomst bieden.

  • Je lichaamshouding verbetert. Een slechte houding achter het beeldscherm wordt gezien als de belangrijkste oorzaak van RSI.
  • Yoga bevordert een rechte, gestrekte wervelkolom, naar achter gerichte schouders en sterkere spieren. Een goede houding zorgt voor goede doorbloeding van de armen waardoor de spieren beter hun werk kunnen doen.
  • Je bent meer bewust van je lichaam.
  • Lengte in spieren, pezen en zenuwbanen. RSI uit zich fysiek in verkorte en verkrampte spieren, beklemde zenuwen (door gezwollen pezen) en ontstekingen. De yogaoefeningen zijn er op gericht lengte te krijgen in de spieren (lenigheid) en de gewrichten te 'openen'.

B.K.S. Iyengar

Er wordt volgens het systeem van B.K.S. Iyengar les geven, yoga op een intensieve en verantwoorde manier. Binnen Iyengar yoga zijn precisie en concentratie belangrijke aspecten. Door deze vorm goed te beoefenen is het de perfecte manier om je lichaam in balans te brengen, de alledaagse stress te lijf te gaan en je geest tot rust te laten komen. 


Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal
5
Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal