Yoga voor gevorderden

Speciaal voor de meer ervaren yogabeoefenaar bieden we bij Yogastudio Charles Hond Iyengar yogalessen voor gevorderden aan. Leerlingen met minstens 1 jaar Iyengar yoga ervaring kunnen deelnemen aan deze lessen. Bekijk het lesrooster van de yogalessen voor gevorderden.

Met de nadruk op Sirsasana en Sarvangasana

Bij de yogalessen voor gevorderden worden én de houdingen langer aangehouden én wordt de nadruk gelegd op het beoefenen van Sirsasana (kopstand) en Sarvangasana (schouderstand) met variaties.
Beide houdingen behoren tot de belangrijkste asana's. Ze zijn vitaliserend en bevorderen de concentratie en alertheid. Voor lichaam en geest is het een verademing om tegen de zwaartekracht in te werken. Na je werk even een paar minuten op je hoofd staan en je bent weer fit voor de hele avond. 

Ontwikkelen van een dieper inzicht

Naast het beoefenen van Sirsasana en Sarvangasana worden onder andere ook de achterover buigingen en ‘balancings’ vaker gedaan dan tijdens de gemengd niveaulessen. Er wordt meer een beroep gedaan op zelfwerkzaamheid en het ontwikkelen van een dieper inzicht in de eigen yogabeoefening.

Ben je benieuwd naar onze yogalessen voor gevorderden? Neem dan contact met ons op of volg een introductieles. Bekijk ons lesrooster voor meer informatie.


Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal
5
Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal