Wat is Iyengar yoga?

Bij Yogastudio Charles Hond geven we les volgens het systeem van B.K.S. Iyengar. De Indiër B.K.S. Iyengar (1918 - 2014) is één van de meest gerespecteerde yogaleraren ter wereld. Hij heeft de klassieke yogahoudingen ontdaan van de Indiase mystiek door ze diepgaand uit te werken en te systematiseren. Door het zo toegankelijk te maken is Iyengar yoga tegenwoordig voor velen een onderdeel van hun leven geworden.

Een verantwoorde vorm van yoga

Door les te geven volgens het systeem van B.K.S. Iyengar geven wij yoga op een intensieve en verantwoorde manier. Binnen Iyengar yoga zijn precisie en concentratie belangrijke aspecten. Door deze vorm goed te beoefenen is het de perfecte manier om je lichaam in balans te brengen, de alledaagse stress te lijf te gaan en je geest tot rust te laten komen.

Iyengar yoga: het gebruik van hulpmiddelen

B.K.S. Iyengar heeft een groot deel van de yoga hulpmiddelen zoals we die tegenwoordig kennen ontwikkeld. Iyengar yoga staat dan ook bekend om het gebruik van hulpmiddelen zoals blokken, touwen, riemen, dekens, kussens, etc. Het grote voordeel van deze hulpmiddelen is o.a. dat de yoga houdingen voor iedereen toegankelijk worden en dat je langer in een bepaalde houding kunt blijven.

Iyengar yoga is een uitdaging!

Waar een workout bij de sportschool op den duur routine wordt, is én blijft Iyengar yoga uitdagend. Benieuwd naar Iyengar yoga? Kom dan langs bij Yogastudio Charles Hond en volg een introductieles of neem contact op.


Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal
5
Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal