Yoga voor ouderen

Bij het ouder worden wil je graag een goede gezondheid, fysieke kracht en de nodige souplesse behouden. Om je algehele conditie en je bewegelijkheid te verbeteren, zijn de yogalessen voor ouderen van Yogastudio Charles Hond zeker aanrader.

Hoe zien de yogalessen voor ouderen eruit?

Bij onze yogalessen voor ouderen ligt de nadruk op rustige rek- en strekoefeningen. Deze oefeningen zijn niet alleen positief voor het hele - lichamelijke - welbevinden, maar verminderen ook de typische ouderdomsverschijnselen zoals artrose en artritis.

Staande houdingen, uitgevoerd met ondersteuning van een muur, blokken of een stoel verminderen osteoporose (botontkalking). Ook wordt de Sarvangasana (schouderstand) met het gebruik van hulpmiddelen geleerd. Deze schouderstand is een probaat middel tegen vergeetachtigheid en vroegtijdige veroudering.

Voor iedereen die jong wil blijven

De yogalessen voor ouderen die we bij Yogastudio Charles Hond geven, zijn toegankelijk voor iedereen. Ervaring met yoga is niet vereist. Bij eventuele bewegingsbeperkingen neem dan gerust contact op. De les is een aanrader voor iedereen die jong wil blijven.

Ervaar het zelf. Neem contact op of schrijf je meteen in voor een introductieles! Bekijk ons lesrooster voor meer informatie.


Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal
5
Uitdagend
Persoonlijke aandacht staat centraal